Van houtbewerker tot parketmeester

Met roots in houtbewerking, passie en meesterschap in parketvloeren door de jaren heen.

Waarom Scala Parket?

Bij Scala Parket zijn onze kernwaarden geworteld in hout. We delen niet alleen onze kennis en expertise, maar ook onze toewijding aan vakmanschap, een breed scala aan vloeropties en klantgerichtheid.

Add an overline

Wat onze klanten zeggen

Lees de ervaringen van klanten die de unieke aanpak van Scala Parket hebben ervaren. Ontdek waarom onze houten vloeren niet alleen een esthetische toevoeging zijn, maar ook een bron van tevredenheid voor onze gewaardeerde klanten.

Scala Parket heeft onze oude vloer in onze nieuwe woning een tweede leven gegeven! Super service en perfecte afwerking. Zelfs de herstellingen zijn niet te onderscheiden van de oude vloer! Wij raden Scala Parket zeker aan!
Bo Willems
Tevreden klant

Van passie naar parket: het ontstaan van Scala Parket

Het verhaal van Scala Parket als een persoonlijke reis doordrenkt met liefde voor hout. Wesley, een jonge houtbewerker met een opmerkelijke affiniteit voor het ambacht, koos bewust voor een leercontract op zijn 16e. Zijn pad leidde hem naar een lokale parketteur in zijn geboortestad, waar zijn passie voor hout en parketvloeren tot bloei kwam.

Na 15 jaar als toegewijde werknemer, met een opmerkelijke opklimming tot meestergast en leidinggevende, rees de vraag: zelf een parketzaak beginnen? Ondanks het comfort van zijn functie voelde Wesley de drang om meer te doen en besloot hij in 2019 de sprong te wagen. Scala Parket werd geboren, eerst als een eenmanszaak om de wateren te testen, en anderhalf jaar later als een besloten vennootschap.

Waarom de naam ‘Scala’? Latijns voor ‘groot aanbod’, weerspiegelt het de diversiteit van ons aanbod. Scala Parket biedt een overvloed aan houten vloeropties, van traditionele parketvloeren tot plankenvloeren, paneelvloeren, motief parketten, vol massief parket en half massief parket. Een eindeloze keuze die onze expertise en passie voor hout weerspiegelt.

Onze missie is duidelijk: bekend worden als een kleinschalige parketzaak met een focus van 100% op de wensen van de klant. We streven niet naar grootschaligheid, maar naar perfectie in voor- en nazorg. De oprichter, geworteld in zijn ervaring als meestergast, blijft actief betrokken op de werkvloer. Goede communicatie is de rode draad in elk project van begin tot eind.

Scala Parket, een bedrijf dat niet alleen vloeren legt, maar verhalen creëert met hout. Onze geschiedenis is doordrenkt van ambacht, passie en toewijding aan het leveren van vloeren waar onze klanten van houden.


Partners in vakmanschap

Scala Parket is er trots op samen te werken met vooraanstaande partners die onze toewijding aan vakmanschap en kwaliteit delen. Deze samenwerkingen stellen ons in staat om hoogwaardige materialen en diensten te leveren, waardoor we ons kunnen blijven onderscheiden in de wereld van houten vloeren.