Een parketvloer is een prachtige investering in uw woning. Maar zoals elke investering, heeft parket ook onderhoud nodig om er jarenlang mooi uit te blijven zien. Gelukkig is het onderhoud van parket niet moeilijk. Met een beetje aandacht en de juiste producten kunt u uw parketvloer jarenlang laten stralen.

In deze blogpost bespreken we enkele tips voor het onderhoud van uw parketvloer. We bekijken onder andere hoe u uw vloer moet schoonmaken, beschermen en onderhouden.

Schoonmaken

De eerste stap in het onderhoud van uw parketvloer is het schoonmaken. Stofzuig uw vloer regelmatig om vuil en stof te verwijderen. Voor hardnekkig vuil kunt u een speciale parketreiniger gebruiken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de vloer beschadigen.

Beschermen

Om uw parketvloer te beschermen tegen krassen en vlekken, kunt u een vloermat plaatsen bij de ingang van uw woning. U kunt ook viltdoppen onder uw meubels plaatsen om krassen te voorkomen.

Onderhoud

Naast het schoonmaken en beschermen van uw parketvloer, is het ook belangrijk om de vloer regelmatig te onderhouden. Dit houdt in dat u de vloer om de paar jaar moet schuren en opnieuw moet afwerken. Schuren verwijdert vuil en krassen van de vloer, terwijl afwerken de vloer beschermt tegen vocht en vuil.

Tips voor het schoonmaken, beschermen en onderhouden van uw parketvloer:

  • Stofzuig uw vloer regelmatig met een zachte borstel.
  • Gebruik een speciale parketreiniger voor hardnekkig vuil.
  • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen.
  • Plaats een vloermat bij de ingang van uw woning.
  • Plaats viltdoppen onder uw meubels.
  • Laat uw vloer om de paar jaar schuren en opnieuw afwerken door een professionele parketspecialist.

Naast deze algemene tips, zijn er ook specifieke tips voor het onderhoud van verschillende soorten parketvloeren. Zo heeft geolied parket een andere behandeling nodig dan gelakt parket. Meer informatie over het onderhoud van uw specifieke parketvloer kunt u vinden op de website van de fabrikant of bij een parketspecialist.

De voordelen van regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud van uw parketvloer heeft tal van voordelen. Zo zorgt het ervoor dat uw vloer er langer mooi uit blijft zien. Het voorkomt ook dat de vloer beschadigd raakt, waardoor u geld bespaart op reparaties. Bovendien is een goed onderhouden parketvloer gezonder, omdat er minder stof en vuil in de vloer zitten.

Conclusie

Met een beetje aandacht en de juiste producten kunt u uw parketvloer jarenlang mooi en gezond houden. Volg de tips in deze blogpost om uw parketvloer de beste zorg te geven die het verdient.

Heeft u nog vragen over het onderhoud van uw parketvloer? Neem dan gerust contact op met Scala Parket.

Onze parketspecialisten adviseren u graag over de beste manier om uw vloer te onderhouden.

Vergelijkbare berichten