Een vloer is een belangrijk onderdeel van uw interieur. Het bepaalt de sfeer en uitstraling van uw woning en moet daarnaast ook praktisch en comfortabel zijn. Parketvloeren en plankenvloeren zijn twee populaire opties die aan al deze eisen voldoen.

Wat is Parket?

Parket is een vloerbedekking die gemaakt is van massief hout. De houten delen, ook wel duigen genoemd, worden in een patroon op een ondervloer gelijmd of genageld. Parketvloeren zijn er in verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen.

Wat zijn plankenvloeren?

Plankenvloeren zijn ook gemaakt van hout, maar in tegenstelling tot parketvloeren zijn de planken massiever en dikker. Plankenvloeren worden zwevend geplaatst, wat betekent dat ze niet op de ondervloer worden gelijmd of genageld. Plankenvloeren zijn er in verschillende houtsoorten, kleuren en breedtes.

Voordelen van parketvloeren en plankenvloeren

 • Natuurlijk materiaal: Parketvloeren en plankenvloeren zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal, wat een warme en sfeervolle uitstraling geeft.
 • Duurzaam: Parketvloeren en plankenvloeren zijn zeer duurzaam en kunnen bij goed onderhoud een leven lang meegaan.
 • Onderhoudsarm: Parketvloeren en plankenvloeren zijn relatief onderhoudsarm. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om ze schoon te houden.
 • Tijdloos: Parketvloeren en plankenvloeren zijn tijdloos en passen in elk interieur.
 • Waardeverhogende factor: Parketvloeren en plankenvloeren kunnen de waarde van uw woning verhogen.

Nadelen van parketvloeren en plankenvloeren

 • Kostprijs: Parketvloeren en plankenvloeren zijn duurder dan laminaatvloeren of PVC-vloeren.
 • Vochtgevoelig: Parketvloeren en plankenvloeren zijn gevoelig voor vocht. Ze zijn dan ook niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
 • Plaatsing: Parketvloeren en plankenvloeren moeten door een vakman geplaatst worden.

Scala Parket: Uw specialist in parketvloeren en plankenvloeren

Scala Parket is een gespecialiseerde parketvloerder met meer dan 20 jaar ervaring. Wij bieden een breed scala aan parketvloeren en plankenvloeren in verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen.

Onze vakmensen plaatsen uw parketvloer of plankenvloer met de grootste zorg en precisie. Wij garanderen u een perfecte afwerking en een jarenlange tevredenheid.

Wilt u meer weten over parketvloeren en plankenvloeren? Of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact op met Scala Parket. Wij helpen u graag bij het kiezen van de perfecte vloer voor uw woning.

Tips voor het kiezen van een parketvloer of plankenvloer

 • Houtsoort: Kies een houtsoort die past bij uw interieur en uw levensstijl. Harde houtsoorten zoals eiken en beuken zijn zeer duurzaam, terwijl zachtere houtsoorten zoals grenen en vuren een warmere en meer landelijke uitstraling hebben.
 • Kleur: De kleur van uw vloer heeft een grote invloed op de sfeer van uw woning. Kies een lichte kleur voor een ruimtelijk effect, of een donkere kleur voor een meer chique uitstraling.
 • Afwerking: Parketvloeren en plankenvloeren zijn er in verschillende afwerkingen. Zo kunt u kiezen voor een onbehandelde vloer, een geoliede vloer of een gelakte vloer.
 • Onderhoud: Parketvloeren en plankenvloeren hebben regelmatig onderhoud nodig. Informeer uzelf goed over het onderhoud van de vloer die u kiest.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie